Hva koster det å bygge nytt hus?

Å få muligheten til å bygge et hus er for veldig mange en drøm som går i oppfyllelse. Samtidig kan det være skremmende å begi seg ut på et stort prosjekt som tar tid og potensielt kan koste deg mer penger enn du hadde budsjettert for. Boligdrømmen trenger ikke nødvendigvis å være et pengesug. For å unngå uforutsette utgifter er det viktig å være tidlig ute med planleggingen, ha nøyaktig budsjett og god kommunikasjon med entreprenøren. 


Prisen avhenger av deg og dine ønsker 

Dersom du er ute etter å vite nøyaktig pris på en bolig, burde du ta kontakt med en entreprenør i ditt område. Det er viktig å tenke på at tomten, dine tilvalg og ønsker om hvordan huset skal se ut påvirker prisen. Ofte vil utbygger komme med et estimat på hvor mye det vil koste å bygge huset. Velger du et nøkkelferdig hus, får du fastpris med kontrakt. Det er for øvrig også mulig å gjøre endringer på nøkkelferdige hus, hvis du ønsker det. 


Dersom du vil ha kreative løsninger, eller velger å bruke arkitekt for å tegne akkurat det huset som du ønsker, vil prisen naturligvis bli noe høyere enn et nøkkelferdig hus. Ønsker du et spennende materialvalg, kreative vinkler eller kanskje et stort rundt vindu? Tenk på at jo mer komplisert huset er, jo dyrere blir det. 


Budsjetter for uforutsette utgifter

Selv om du har fastpris på huset og full kontroll over byggeprosessen, er det likevel noen utgifter ved husbygging som kommer utenfor selve husbyggingen. Du må for eksempel innrede huset ditt, og ta stilling til hvordan du vil at det skal se ut inne. Skal du ha maling eller tapet? Hva trenger du og hvor mye koster det? Det lurt å gjøre research for å unngå å bli overrasket av sluttsummen. Har du lyst på en fin og stor hage? Det samme gjelder også her. 


Det er ikke nødvendig å flytte inn i et helt ferdig innredet hus. Ofte finner man ut de gode løsningene ved å leve i huset og se hvilke behov man har. 


Full kontroll med god planlegging

Når du skal bygge hus, er det absolutt viktigste du må gjøre å planlegge nøye og i god tid. På denne måten har du best mulig kontroll over byggeprosessen og eventuelle uforutsette kostnader. Bestem så tidlig som mulig hvilke tilvalg du skal ha. Sett deg inn i detaljene og tidsforløpet for å unngå å måtte ta fordyrende beslutninger i løpet av byggeprosessen. Skal du ha spesielle dører, fliser, vinduer og lignende, burde disse valgene bli tatt i planleggingsfasen, slik at de kan bestilles og monteres uten forsinkelser. 


Og sist, men absolutt ikke minst – ha god kommunikasjon med entreprenøren gjennom hele byggeprosessen. 


Tenker du på å bygge hus? JAMO Eiendomsutvikling kan hjelpe deg med alt innen husbygging.Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat om din boligdrøm.